”Företagskulturen är en framgångsfaktor”

Firandet av våra 15 år som företag fortsätter. Denna gång tillsammans med ett ganska nytt tillskott på PQ – Göran Wahlström, som är kontorschef i Eskilstuna sedan april 2021.

Hej Göran! Som relativt ny på PQ – vad är ditt intryck av företaget? Du hade kanske koll på oss tidigare?

– Ja, jag har arbetat i branschen ett bra tag så PQ var inget oskrivet blad för mig. Vi har stött på varandra i olika projekt genom åren, och jag hade ett grundmurat gott intryck av företaget sedan dess och blev genast intresserad när jag hörde talas om den lediga tjänsten. Den positiva bilden förstärktes under rekryteringsprocessen och mina samtal med Jonas (vd) om våra framtidsplaner och ambitioner.

 

Efter snart ett och ett halvt år på plats, hur är din bild av PQ nu?

– Jag har lärt känna organisationen och människorna, och det har blivit tydligt att företagskulturen är en framgångsfaktor – det var inte konstigt att jag hade fått en positiv bild av företaget. PQ:s grundare har varit trogna sina värderingar och aktivt jobbat med att få med alla medarbetare på tåget och dra åt samma håll. Vi har en prestigelös miljö och hjälper varandra, både lokalt och över kontorsgränserna. Vi gör gärna saker tillsammans, och är nästan som en familj.

 

Vad har varit roligast under din tid på företaget?

– Att få jobba med så många härliga människor med olika personligheter, kompetenser och erfarenheter. Jag började ju mitt under pandemin, vilket hade kunnat försvåra när man ska lära känna varandra. Men då jag också är säkerhetsskyddsansvarig på företaget, har jag utfört djupgående intervjuer med medarbetarna när de säkerhetsklassades. Det gav mig en möjlighet att kickstarta relationsbyggandet med mina kollegor. Väldigt roligt!

 

Avslutningsvis, vad tänker du om framtiden för PQ?

– Jag ser fram emot att se oss fortsätta utvecklas, både som individer och som grupp. Variationen på våra projekt är inspirerande och lärorik, och jag hoppas på ännu fler nya typer av uppdrag där vi får dra nytta av vår erfarenhet och kreativa förmåga.