Förstlingen först ut igen

Förstlingen var det första lokomotivet som rullade ut från Munktellverkstäderna i centrala Eskilstuna och premiärturen ägde rum år 1853. 165 år senare är bostadsrättsföreningen Förstlingen först ut med sina nyproducerade lägenheter i det anrika bostadsområdet.

Området som växer fram i det före detta industriområdet mellan Stiga Arena och Eskilstunaån har ett unikt läge med gångavstånd till såväl centrum och mataffärer som idrottsarenor, badhus och tågstation. Under nyproduktionen av de två byggnaderna med totalt 35 bostadsrätter har PQ Projektledning bistått Byggherren Reinhold Gustafsson Förvaltnings AB med bland annat bygg- och projektledning.

Kristofer Strååth på PQ tycker att projektet tillsammans med RG Förvaltning har varit extra givande.

”RG Förvaltning bygger med avstamp i vacker arkitektur men tar också ansvar för rummen omkring byggnaden. Därutöver vill de vara en aktiv del i Eskilstunas fortsatta utveckling.”

Förstlingens lägenheter har extra innertakshöjd och stora fönster som ger en känsla av öppenhet. Varje bostad har även rymliga balkonger och uteplatser. Husen är byggda med betongstomme, vilket harmoniserar med kvarteren och dess rika industrihistoria. En spännande detalj är att betongen har fått en given plats och synliggjorts på en av innerväggarna i vardagsrummet i radhuslägenheterna.

Anders Kruhsberg, VD och Projektansvarig är nöjd med samarbetet:

”Vi är otroligt stolta över vårt projekt BRF Förstlingen och samarbetet med Kristofer och PQ som har hjälpt oss att hålla den kvalitet vi önskar i våra projekt.”

Lördagen den 12 oktober firades lite extra i projektet då de första boende, 165 år efter premiärturen i lokomotivet Förstlingen flyttade in..