Full fart på andra byggetappen i Trumtorp

Nya bostäderna i Trumtorp är på plats i Odlaren. PQ Projektledning är involverade på uppdrag av Eskilstuna kommunfastighet (Kfast) som bygger 230 hyreslägenheter nära både stad och skog. Det har som vanligt varit ett lagarbete och i detta projekt har personal skiftat och anpassat utifrån olika faser. Projektet startade 2019 och nu avslutar vi etapp 2, med planen att hyresgäster flyttar in vid årsskiftet.

Några har redan flyttat in
Efter det första spadtaget i januari 2018 fortsatte projektet i etapper. I den första har fyra punkthus byggts med 142 lägenheter (ettor till treor) där två hus har garage under jord. Hit kunde hyresgäster flytta in under våren 2022. På taken blir det solceller, parkeringarna får laddstolpar och Kfast planerar även för ett orangeri.

Andra etappen är igång 
I den andra byggetappen som startade i september 2022 gör vi klart resterande 88 lägenheter –fördelade på fyra huskroppar – för att färdigställa till slutet av 2023. På plats har vi haft PQ:s projektledare Johan Mejenqvist, Per-Ola Nilsson och Mats Hawia.
– Det har varit ett mycket bra och nära samarbete mellan PQ Projektledning och Eskilstuna kommunfastigheter. Projektet har pågått i drygt fyra år och tillsammans har vi sett till att nå målet. Kommunikation och öppenhet har varit nyckelfaktorer för detta projekt, berättar Mats.

Projektledare Jim Berglund från Eskilstuna kommunfastighet är nöjd och summerar resan:
– Under hela denna resa där vi skapat ett nytt område så har vi verkligen lyckats med en mycket bred spetskompetens. Att arbeta med PQ och alla involverade i projektet har varit fantastiskt. Att ha ett gäng som PQ med sådan kompetens har varit både kul och mycket lärorikt. PQ har verkligen haft god kontroll på ekonomi och tider, vilket är ett vinnande koncept. En ytterligare parameter är att vi har haft kul, ett projekt med mycket skratt.
Något Jim också betonar, som har genomsyrat hela projektet med PQ, är total prestigelöshet och total lösningsfokusering.
– Man blir lite vemodig när detta långa projekt snart är slut då vi verkligen har haft ett toppensamarbete – men vi får sikta mot nästa projekt. Många tack för ett toppensamarbete.