Gamla brandstationen i Västerås får nytt liv med varsamt lyft

För boende i Västerås är Gamla brandstationen ett välkänt landmärke. Byggnaden på Kopparbergsvägen fungerade som brandstation mellan 1942 och 1982 och innehöll också bostäder för brandbefälet. Nu inleder Ikano Bostad arbetet med att förädla det kulturhistoriska värdet, samtidigt som man blåser nytt liv i utrymmet med renoverade kontorsytor och ett nytt kontorshotell. Vi på PQ Projektledning är stolta över att få vara med!

Projektet som beräknas bli färdigt under hösten 2023 genomförs med fokus på att bevara antikvariska värden. Att förädla redan befintligt bestånd resulterar, förutom en hållbar byggnad, i det större perspektivet också i ett mer hållbart stadsbyggande för Västerås och framtiden.

Förutom den invändiga renoveringen kommer fasaden på ett varsamt sätt få sig ett lyft. Dessutom får parkeringsdäcket en ny kostym och utökas med två våningsplan.

PQ:s bidrag i projektet består av projektledare Lotta Nilsson, Biträdande projektledare Johan Eriksson och kontrollansvarig Magnus Larsson.

Vi tackar för förtroendet att få vara med i detta spännande uppdrag!