Invigning av Västerås nya brygghäng

Stadsdelen Öster Mälarstrand har under de senaste 20 åren vuxit fram och är idag en attraktiv plats för kreativa möten. PQ Projektledning var med när det nyaste brygghänget i Västerås invigdes.

I hällande regn och med närmare 200 Västeråsare på plats invigdes den nya bryggan vid vattnet intill nybyggda Kajstaden och Steam hotel/Kokpunkten i Västerås.

Bryggdäcket och anslutningen mot Steam hotell är den första etappen av projektet Kajpromenaden som löper utmed Notuddskajen, där PQ Projektledning bistått byggherren Muab med projekt- och projekteringsledning.

– Det är alltid fantastiskt roligt att se resultatet av det som vi så länge har planerat. Speciellt som i det här fallet, när resultatet överträffat våra redan höga förväntningar, säger projekteringsledare Evelina Söderman.

Under invigningen presenterades även bryggans nya namn ”Kokplattan” som vinnande bidrag i en namntävling där Västeråsarna kunnat lämna sina kreativa förslag via Västerås facebooksida.

Motiveringen till vinnarbidraget lyder: ”För dubbeltydighet och humor, som kopplar samman det varma vattnet från historiens ångkraftverk med nutidens associationer till platsen. Ett namn med en lättsam och folklig ton som vi hoppas ska få alla att känna sig välkomna. Dåtid och nutid, stad och vatten, västeråsare och besökare – allt kokar samman till en välsmakande rätt – just här på stadens nya brygghäng.”

Till våren ser vi fram emot att se nästa etapp färdigställas.