PQ först i kön vid invigning av nya Matverket

PQ Projektledning har under de senaste fyra åren haft förtroendet att tillsammans med Stenvalvet modernisera fastigheten Kv Vägbrytaren i Eskilstuna. Fastigheten som rymmer närmare 36 000 kvadratmeter omvandlas bit för bit till K43; med kundanpassade kontorslokaler och en social mötesplats på entréplanet med restaurang och konferens. I dag slår portarna upp till den efterlängtade restaurangen Matverket.

Sofia Norstedt, projektledare på PQ, har funnits med på resan sedan ”första spadtaget”:

– Visst har det varit en spännande resa och kul att följa omvandlingen till det nya konceptet. Nya hissar, nya entréer, en modern konferensavdelning och ny restaurang med cafédel finns bland annat med i planen för entréplanet.

Milstolpe i Eskilstunas modernaste kontorskvarter, K43

Arbeten och planering sker i nära samarbete med både hyresgäster och fastighetsägare. Sofia har i sin roll som projektledare ansvar att koordinera alla ombyggnationer som pågår i huset samtidigt. Matverket smygöppnar 8 september och Kafe43 invigs i slutet av september, vilket är en viktig milstolpe i projekt K43.

– Restaurangen och cafédelen blir verkligen ett lyft, det känns öppet och modernt. Genom att riva väggar och bygga ett glastak över den gamla innergården lyckas vi även få in mycket ljus i lokalen, vilket är en av målsättningarna i projektet, fortsätter Sofia. 

Stort engagemang och en rejäl portion med laganda

I den nu färdigställda etappen med ombyggnation av restaurang och café har det har periodvis varit många aktörer på plats, med en stor utmaning på grund av resursbrist i pågående pandemi.

– Vi har löst resursbristen genom att laguppställningen från PQ gått in mer i projektet med större ansvar för samordning mellan olika entreprenörer. Ett stort engagemang och laganda har därmed varit lösningen för att få de sista bitarna att falla på plats, förklarar Lars Frisk, byggledare från PQ.

I restaurangprojektet har även Tony Hammar, installationssamordnare, funnits med på plats och Camilla Bjureland har haft rollen som kontrollansvarig enligt PBL.

Vi på PQ ser med stor tillförsikt fram emot att utvärdera om maten lever upp till projektmålet ”Eskilstunas bästa lunchrestaurang”.

Vi ses först i kön när nya Matverket formellt invigs den 9 september.