PQ hjälper Humlegården när Nordnet flyttar in

PQ Projektledning har bistått Humlegården Fastigheter med analys och förstudie av hur fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen i Stockholm kan utvecklas och moderniseras. När nätbanken Nordnet nu har tecknat hyresavtal på omkring 6 700 kvadratmeter kommer PQ också att projektleda lokalanpassningen.

Sedan förra hösten har PQ Projektledning hjälpt Humlegården med analys och förstudie för att definiera nuläge samt tekniska och ekonomiska förutsättningar för utveckling och anpassning av fastigheten. Dykaren 10 ligger vid Fridhemsplan på centrala Kungsholmen, bara ett kvarter bakom Västermalmsgallerian. Fastigheten omfattar totalt drygt 8 000 kvadratmeter kontorsyta – tidigare med Tullverket som största hyresgäst.

Utvecklingsarbetet i fastigheten får nu rejäl fart när nätbanken Nordnet väljer att flytta hit från sitt nuvarande kontor i Alviks strand. Nordnet kommer att hyra omkring 6 700 kvadratmeter och ska flytta in under första kvartalet 2018. Lokalanpassningen för Nordnet och för de återstående cirka 1 500 kvadratmetrarna i fastigheten ska projektledas av PQ.

Patrik Andersson, projektledare och delägare på PQ, berättar:

– Vi är förstås stolta över att ha fått förtroendet att biträda Humlegården i ett spännande projekt, som ligger helt i linje med den typ av uppdrag vi vill fokusera på framöver, inte minst i Stockholmsområdet.

Projektet är ganska typiskt för PQ Projektledning, som ofta bistår fastighetsägare i flera olika delmoment i fastighetsutvecklingen:

  • Förstudie för att fastställa nuvarande status för lokalerna och fastigheten i övrigt.
  • Förslag till ny lokalstandard och eventuell indelning i flera lokaler med ny kapacitet.
  • Bedöma kostnader, produktionstider och riskanalys som konsekvens av både det egna förslaget och av förda hyresförhandlingar.
  • Projektleda lokalanpassningar för nya hyresgäster.

Läs mer i Humlegårdens pressmeddelande.