Socialförvaltning flyttar ihop

Än så länge är socialförvaltningen i Eskilstuna fortfarande utspridd på flera platser i staden. Men snart har alla utredningsenheter samlats i ett gemensamt och efterlängtat kontorshus i centrum. PQ Projektledning leder arbetet.

– Vi har precis avslutat de första etapperna och de första enheterna har flyttat in. Nu ska vi anpassa resten av fastigheten till samma ljusa, moderna och välkomnande kontors- och besökslokaler, säger Ulf Söderström, projektledare på PQ Projektledning.

Fastigheten på Smedjegatan 32 omfattar fyra våningar om totalt 2 800 kvadratmeter. PQ bistår fastighetsägaren med allt från projekt- och projekteringledning till byggledning och kontrollansvar.

– Projektledaren Ulf Söderström har alltid, oavsett vad som hänt, svarat upp väldigt snabbt. Han gör ett jättejobb och det är PQs styrka… god kontakt, snabb respons och en förståelse för vad vår verksamhet sysslar med, säger Agneta Wahlberg, utvecklare på Socialförvaltningen i Eskilstuna kommun.

Socialförvaltningens 200 anställda får nu bättre arbetsmiljö och deras besökare välkomnas till 16 toppmoderna besöksrum i gatuplan.

– Vi är en kommunal verksamhet som är till för dem som behöver oss. Därför har vi jobbat med färg och form, avskilda besöksrum och olika sektioner för barn och vuxna i väntrummen, säger Agneta Wahlberg.

Uppdragsgivare är P&E Fastighetspartner, som är ägaren Fastighets AB Regios lokala partner för förvaltning och utveckling av fastigheter. PQ har jobbat med P&E i två års tid och har mångauppdrag i företagets fastigheter i Eskilstuna. Utmaningen är som vanligt att hålla tid och ekonomi samt att få nöjda hyresgäster och beställare – och hittills går allt enligt planerna.

– Vi har precis avslutat förstudien för plan 4, som blir den sista etappen. Byggstart blir efter sommaren och sista planet överlämnas till hyresgästen den 1 december, säger Ulf Söderström.