Stolta vinnare!

När eventet Eskilstuna Näringsliv EN17 gick av stapeln igår vann PQ Projektledning med vd Jonas Karlsson priset som Årets företagare. Här kan du ta del av motiveringen och Jonas egen beskrivning av en på många sätt känslosam dag och kväll.

Vi har i en tidigare nyhet skrivit om att PQ Projektledning och vd Jonas Karlsson var nominerad till priset som Årets företagare i Eskilstuna. Under torsdagen hölls eventet EN17 med inspirationsföreläsningar, information från kommunen och näringslivet samt den avslutande finalen i tävlingskategorierna Årets företagare, Årets nyföretagare, Årets innovatör och Årets marknadsförare.

Vinnare i den första kategorin blev PQ med följande motivering:

”Årets vinnare är ett lönsamt företag som hittat en nisch bland de stora drakarna genom att specialisera sig på att ta ansvar för att leda, planera och genomföra projekt. Företaget leds med tydliga målsättningar för tillväxt och mäter årligen hur bolaget och dess medarbetare mår. Med en personalpolitik där man säkerställer kompetens genom att utveckla och engagera sina medarbetare har företaget en låg personalomsättning. Företaget har tagit en position på marknaden i Mälardalen och planerar att fortsätta växa organiskt med cirka 30 procent de närmaste åren för att kunna möta efterfrågan på företagets tjänster. Årets vinnare är PQ Projektledning med vd Jonas Karlsson.”

Jonas och kollegan Thomas Spångberg var på plats under hela eventet och så här beskriver Jonas sin upplevelse:

– Det var en känslosam dag. Att bara vara nominerad innebar en stor glädje och stolthet över vad vi på PQ har lyckats åstadkomma tillsammans. När vi sen vann kändes det förstås helt fantastiskt. Vid det laget hade både jag och alla andra på EN17 redan upplevt en känslomässig berg- och dalbana under inspiratören Tobias Karlssons fantastiska berättelse om sitt liv, den mobbning han utsattes för och att han ändå vågade följa sina drömmar. Hans historia gick verkligen rakt in i hjärtat på oss i publiken. 

Under eventet presenterades också en plan för hur kommunen och näringslivet i Eskilstuna ska samarbeta i viktiga utvecklingsfrågor. Några av målen är att skapa 7 000 nya jobb till år 2030 och 300 nya ungdomsjobb till 2022.

Arrangemanget hölls på Elite Stadshotellet under dagen och avslutades med middag och prisutdelning på Munktellmuséet. Kattis Ahlström var konferencier under eventet, som lockade hela 400 deltagare. Jonas avslutar:

– Det var verkligen ett proffsigt arrangemang med många spännande möten. Jag tror att det är väldigt viktigt för Eskilstunas utveckling att vi samverkar på det här sättet. Att vinna Årets företagare var förstås också riktigt kul. Det ger oss som företag en massa energi och stolthet. Förhoppningsvis kan det också inspirera andra att våga ta steget och satsa på sina affärsidéer.