Täby Turf hyresrätter i en helt ny stadsdel

På platsen för den gamla galoppbanan i Täby fortsätter Täby Park växa fram i en helt ny stadsdel. Samtidigt läggs den sista pusselbiten som ska binda samman Täbys kringliggande stadsdelar. Den nya stadsdelen ska ge en småstadskänsla där du kan gå och cykla men samtidigt ha nära till shoppingcentrum, närservice och kommunikationer. På uppdrag av SSM Bygg & Fastighets AB är Magnus Caspi från PQ Projektledning anlitad som projektchef för hyresrättsprojektet Täby Turf.

Täby Turf är beläget intill SSM:s projekt Täby Market i ett kommunikationsnära läge invid Boulevarden som angränsar mot ett mysigt torg där det bland annat planeras för torghandel och uteserveringar. I projektet Täby Turf ska 178 hyreslägenheter nyproduceras i stadsdelen som på sikt ska innehålla omkring 6 000 bostäder och 4 500 arbetsplatser. Läget är attraktivt med närhet till goda kommunikationer via både Roslagsbanan och Täby centrum. Projektet involverar flera aktörer, bland andra SSM som beställare, Willhelm AB som byggherre och Mecon Bygg som totalentreprenör. PQ:s Magnus Caspi har uppdraget som projektchef.

– Vi har samarbetat med både SSM och Mecon Bygg förut så det känns kul att få förtroendet att göra det igen. Projektet flyter på riktigt bra! Det första spadtaget togs i september 2019 för hyresrättsprojektet och inflyttningen kommer ske i fyra etapper med start i augusti 2021. Just nu pågår slutbesiktning av etapperna som ska vara färdiga i juni – riktigt roligt att se bitarna falla på plats, berättar han.

En fastighet med spännande gestaltning
Med variation av olika hushöjder och skiftande fasadmaterial av tegel och puts får fastigheten en spännande gestaltning och ett arkitektoniskt vackert uttryck. Bostäderna består av ett till tre rum med kök och i gatuplan finns kommersiella butikslokaler samt en ny förskola som PQ:s Engin Celik kommer att projektleda.

I anslutning till de ytsmarta bostäderna erbjuds gemensamhetsytor och orangeri samt närhet till shoppingcentrum, närservice och kommunikationer. Kvarteret erbjuder också ett brett utbud av verksamheter samt gott om träningsmöjligheter och grönområden. Tankarna bakom det tillgängliga läget är bland andra att minimera klimatavtryck, vilket går helt i linje med PQ:s värdegrund och miljöambition.

– Täby Turf är ett modernt och attraktivt hyresrättsboende med utmärkta kommunikationer, vilket människor med en urban livsstil efterfrågar. Det känns roligt att vara en del av ett så spännande projekt i ett stort område där många byggherrar och verksamheter samsas. Och självklart känns det extra bra att projektet bidrar till samhällsnyttan, avslutar Magnus.