”Tiden går fort när man har kul, och det har det varit hela tiden!”

Följetongen som uppmärksammar PQ:s 15 år som företag fortsätter, och denna gång vänder vi oss till Sofia Norstedt som är kontorschef i Västerås för att höra hennes tankar.

Hej Sofia! Det blir ju faktiskt dubbelt jubileum för dig i år. Förutom att PQ fyller 15 så firar du också tio år på företaget, eller hur?

– Det stämmer, jag började på PQ i augusti 2012. Först som projektledare på Eskilstunakontoret där jag också blev biträdande kontorschef efter några år. Och nu i april flyttade jag över till Västeråskontoret och rollen som kontorschef. Tiden går fort när man har kul, och det har det varit hela tiden!

PQ har ju redan från starten haft lokalkontor, först i Eskilstuna och Västerås och senare också i Stockholm. Vad har det inneburit för företagets utveckling tror du?

– Jag tror att det har varit väldigt positivt för PQ. De mindre kontoren ger bra sammanhållningar, men vi har också träffats regelbundet över kontorsgränserna för att dra nytta av varandras styrkor och erfarenheter i hela företaget. Sedan starten har PQ arbetat i sambemannade projekt med medarbetare från de olika kontoren, och det har varit både nyttigt och kul. Dessutom har vi gjort flera roliga resor och upplevelser tillsammans, som gett minnen för livet!

Skiljer sig lokalkontoren åt på något sätt?

– Både ja och nej. Förutsättningarna är olika för de olika kontoren. Till exempel är PQ i Eskilstuna störst i sin stad, och det är ett helt annat läge än för Stockholmskontoret. Men vi har också jobbat aktivt med att PQ-andan ska finnas överallt. PQ ska vara PQ på alla kontor, och som kund ska man känna igen sig oavsett vilket kontor man kliver in på.

Avslutningsvis, hur ser framtiden ut? Vad ser du fram emot?

– Jag ser fram emot att vi på PQ nu i höst kommer att bli del av ett innovationsprojekt kallat Skills, som med stöd av Smart Built Enviroment ska jobba för att accelerera byggbranschens omställning till mer att bli mer långsiktigt hållbar och resurseffektiv.
Jag hoppas också att både PQ i stort och vi på Västeråskontoret fortsätter växa och blir fler. Vi ser även fram emot att utveckla våra nya affärsområden fastighetsutveckling och resilience, det känns väldigt spännande!