Viktor Larssons plats invigd

Vid invigningen av Västerås nya samlingsplats vid Viktor Larssons plats hördes både dragspelstoner och trumpetfanfarer. PQ Projektledning var med när Västerås stads nyaste torg invigdes.

Det gamla torget vid Västerås Kulturskola upplevdes tidigare som otryggt. I dag, cirka ett år senare, är ombyggnationen färdig och Viktor Larssons plats erbjuder numer fler sittplatser och bättre belysning. En tryggare och mer välkomnande plats. Dessutom finns både lekplats och scener som bjuder in till roliga och kreativa stunder.

Västerås stad stod som beställare av projektet och kommunens egen produktionsavdelning var entreprenör. PQ Projektledning är nöjda med samarbetet.

– Vi har genom hela projektet haft ett bra samarbete med både beställare och entreprenör, och även lyckats hitta flera kostnadseffektiva lösningar som bidragit till att klara budget, förklarar Evelina Söderman, projektledare på PQ.

Den plektrumformade scenen är en av det nya torgets roliga detaljer. PQ ser fram emot att det nya torget och lekplatsen ska glädja såväl stora som små.